Domæner

Domæner bruger vi som en analysestrategi, og er taget fra gammel græsk filosofi. Domænerne kan benyttes til at tydeliggøre, at vi ofte antager et af disse perspektiver, når vi er i gang med en samtale. Alle temaer vil dog kunne belyses ud fra hvert enkelt domæne, og dermed give et større billede af, hvad mulighederne er. Analysestrategien ersåledes med til at belyse fra forskellige perspektiver:

 

 
moral-og-etik-kopi.jpg

Etik

Domænet her fortæller om, hvad der er det gode. I dette domæne er det altid godt at spørge ind til handlinger, dilemmaer og perspektiver for henholdsvis borger/bruger og personale.

 
arrangement-2794696_960_720.jpg

Æstetik

Domænet henviser til det skønne, det sanselige. Det er her sanserne kommer i spil.  Hvordan ses, høres, mærkes fx maden ved et måltid, bukserne farve, form, tekstur. Oplevelsen af hvad det skønne er, kan være meget individuelt baseret.

 
Kugge-trygg_599x298.jpg
 
eEaZ9qwomufFc66sRjCcwFJ7.gif

Teknik

I det tekniske domæner forholder vi os til det praktiske. Hvordan kan det gøres, tidsperspektiv, samt i hvilken rækkefølge.

 

 

Politik

I det politiske domæne, forholder vi os til love, regler, samt hvordan bruger inddragelsen er. Hvem bestemmer? Hvordan  foregår det?

For anskueliggøre hvorledes man kan arbejde domænerne som analysestrategi har vi udarbejdet et skema, hvori temaet eller opgaven kan sættes ind. Skemaet ligger her i powerpointformat.